Bántalmazás

2024.05.02. 07:14

Betörte az élettársa orrát egy férfi a gyöngyösi buszpályaudvaron

A Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat az ügyben.

Heol.hu

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a férfit, aki 2023 telén a gyöngyösi autóbuszpályaudvaron ittas állapotban szóváltásba keveredett élettársával, majd a vitát azzal zárta le, hogy egyszer megfejelte a nőt - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Betörte az élettársa orrát egy férfi a gyöngyösi buszpályaudvaron
Betörte az élettársa orrát egy férfi a gyöngyösi buszpályaudvaron
Forrás: Google Maps

Kiemelte, a sértettnek a bántalmazás következtében eltört az orra, vagyis súlyos sérülést szenvedett. A férfi korábban már többször volt elítélve.

A helyettes sajtószóvivő ügyész hozzátette, a vádiratában a Gyöngyösi Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje a vádlottat egy év szabadságvesztésre, amennyiben az agresszív elkövető bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Emellett a vádhatóság egy év közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

Törvény
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el. Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában