Biztonság

2024.05.10. 16:30

Iskolások flashmobbal hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre + videó

Május 11-e a közlekedési kultúra napja. Ennek alkalmából iskolások hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Egerben.

Heol.hu

Biztonságosan közlekedni manapság egyre fontosabb, hiszen minden egyes nap százezrek indulnak útnak országszerte. Különböző közlekedési eszközöket használunk, hogy eljussunk a munkahelyünkre, iskolába, vagy éppen egy kellemes kikapcsolódásra. Az utazás egyre jelentősebb része a mindennapi életünknek, ezért tudatosan kell foglalkoznunk ezzel a kérdéskörrel - adta hírül honlapján a rendőrség a közlekedési kultúra napja apropóján.

Iskolások hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre
Iskolások hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az első és legfontosabb szempont az, hogy mindenki biztonságban érezze magát közlekedés során, függetlenül attól, hogy autóban, biciklin, vagy akár villamoson utazik. Ehhez elengedhetetlen a forgalmi szabályok betartása és az óvatosság. Ne csak magunkra, hanem másokra is legyünk figyelemmel. Türelmesen, kellő önmérséklettel és a szabályokat betartva közlekedjünk.

A közlekedési kultúra napja alkalmából felhívták a figyelmet:

  • Gyalogosként, kerékpárosként vagy járművezetőként mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy ne történjen semmiféle kellemetlenség.
  • Gyalogosként ne lépjünk hirtelen az úttestre, kerüljük az álló járművek mögüli úttestre lépést, válasszuk a gyalogátkelőhelyet!
  • Kerékpárral kerékpárúton, vagy az úttest jobb szélén lévő kerékpársávon, ahol ilyen nincs a leállósávon vagy az útpadkán, végső esetben az úttesten közlekedj!
  • Ne felejtsük el viselni a megfelelő védőfelszereléseket és mindig ügyeljünk a körülöttünk lévőkre.
  • Gépjárművet vezetve vagy abban utasként tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata, gyermekek esetében pedig a gyermekbiztonsági rendszer használata.
  • A járművek sebességét minden esetben az adott út-, időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelően kell megválasztani!

Felhívják a figyelmet arra, hogy útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget esetleges elsőbbségadási kötelezettségünknek.

Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola diákjai flashmobbal hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában