Katasztrófavédelem

2024.05.09. 08:50

Ismét vérüket adták az egri tűzoltók

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Heves vármegyei munkatársai, a Heves vármegyei katasztrófavédelemmel közösen újra véradást szerveztek kedden.

Heol.hu

Az országos kezdeményezés tűzoltónapon kezdődött, amelynek keretében valamennyi vármegyében és a főváros több pontján is véradást szervezett a katasztrófavédelem - derült ki a vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatásból. Ehhez csatlakozva az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen a beavatkozó állomány tagjai és a hivatali munkarendben szolgálatot teljesítő tűzoltók ismét vérüket adták azért, hogy a vérkészletek feltöltöttségét növeljék. Természetesen az eseményre bárki eljöhetett, és önkéntes véradóként segíthetett embertársain.

Ismét vérüket adták az egri tűzoltók
Ismét vérüket adták az egri tűzoltók
Forrás: HVMKI

A vér csak vérrel pótolható, ezért évek óta minden októberben, a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján nagyszabású, országos véradást tart a katasztrófavédelem, idén azonban Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján is véradó akciónapokat kezdeményezett a szervezet, melyhez az egri tűzoltók és a Heves vármegyei büntetés-végrehajtás munkatársai is csatlakoztak. 

Kedden harminc önkéntes jelent meg Egerben a katasztrófavédelmi kirendeltségen, azzal a segítő szándékkal, hogy vérét az arra rászorulóknak adja. Számos tűzoltó rendszeres véradó, Sas Ádám tűzoltó őrnagy, a hatósági osztály vezetője harmincadik alkalommal tartotta tű alá a karját és áldozta vérét a betegekért. Természetesen, mint mindig a vérellátó szolgálat munkatársai egy emléklappal és ajándékkal jutalmazták Ádám önkéntes hozzáállását, mellyel sok betegen segített már az évek során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában