Kábultan vezetett

2024.05.09. 11:00

Videón a kábítószer hatása alatt szlalomozó sofőr

A 33-as főúton szlalomozva közlekedett egy nő. Többször is áttért az ellentétes irányú sávba, végül árokba borult aminek következtében súlyosan megsérült. Több nyugtató és kábítószer hatása alatt ült volán mögé.

Heol.hu

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki bódult állapotban, kábítószer hatása alatt ült a volán mögé, tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 

Kábítószer hatása alatt szlalomozva vezetett
Kábítószer hatása alatt szlalomozva vezetett 
Forrás: Magyarország Ügyészsége/Youtube

A vád szerint az autós 2022 nyarán a 33. számú főút Heves vármegyei szakaszán úgy ült a volán mögé, hogy szervezetében kábítószer, továbbá több ismert nyugtató hatóanyaga volt kimutatható. A nő ezen anyagok miatt a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt. A vádlott haladása során a gépjármű kormányát rángatta, szlalomozva és bizonytalan úttartással vezetett, több alkalommal áttért a szemközti sávba. Az út végét az jelentette, amikor a nő Besenyőtelek előtt áttért az ellentétes irányú sávba, amit egy éles jobbra kormányzással próbált meg korrigálni, azonban ekkor teljesen elveszítette az uralmat a kocsi fölött, és a gépjárművel az árokban borult, részletezi az esetet a sajtószóvivő. 

A balesetben a nő súlyos sérülést szenvedett. A nő a járművezetés során több KRESZ szabályt is megszegett. A vád tárgya bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádiratában kombinált büntetés, közérdekű munka mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A nő manővereit egy másik autó fedélzeti kamerája rögzítette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában