Baleset

2024.05.07. 15:54

Sokkoló fotók és videó az Adácsnál kisiklott vonatról

Nagyon összetört a mozdony. A kisiklott vonat vezetőjét mentőhelikopter szállította el.

Molnár Helga

A kisiklott tehervonat

Forrás: Kutas Attila tűzoltó törzsőrmester - Gyöngyösi HTP

Ahogy arról kedden kora délelőtt beszámoltunk, összeütközött egy nyerges vontató és egy tehervonat a Adácson, a Kossuth Lajos utcai vasúti átkelőben. A mozdony kisiklott, a vezetőjét feszítővágóval szabadították ki fülkéjéből a gyöngyösi hivatásos tűzoltók. A műszaki mentést a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, s a vonatforgalmat mindkét irányban leállították. A mozdony vagonjai nem sérültek meg a balesetben.

Sokkoló ahogyan szétroncsolódott a kisiklott mozdony
Sokkoló ahogyan szétroncsolódott a kisiklott mozdony
Forrás: Kutas Attila tűzoltó törzsőrmester - Gyöngyösi HTP

Az Agria Tv információi szerint, a baleset előtt értesítették a segélyhívót, mert a biztosítóberendezések nem működtek. A vonatot vezető mozdonyvezetőért információink szerint mentőhelikopter érkezett.

A baleset miatt a Füzesabony-Vámosgyörk-Füzesabony között közlekedő személyvonatok nem közlekedtek, illetve egyes szakaszokon pótlóbuszok szállították az utasokat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösségi oldalán az emberfeletti munkáról több fotót és videót is készített, ezeket közösségi oldalukon posztolták. Ebből jól látszik, mekkora balesetről volt szó, sokkoló látni, mennyire szétroncsolódott a mozdony. Hogy mikor áll helyre arra a közlekedés, nem tudni, érdemes a Mávinform oldalát folyamatosan figyelemmel kísérni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában