Mélyaltatás

2024.04.29. 15:36

Felébreszthetik a kómából a vagon tetején áramütést szenvedett egri fiatalt

Súlyos égési sérülésekkel szállították a budapesti Honvédkórházba azt a fiatal egri gimnazistát, aki a vagon tetejére mászott szelfizés közben. A fiatalt mélyaltatásban tartották napokig, de pár napon belül felébreszthetik a mesterséges kómából.

Heol.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az egész ország arról a szerencsétlen balesetről beszél, amelyben egy egri fiatal majdnem életét vesztette. A 19 éves fiú április 25-én egy roppant meggondolatlan döntést hozott, amelynek meg is lett a következménye. Felmászott egy vagon tetejére, ahol áramütés érte. A végzős középiskoláshoz mentőhelikoptert riasztottak, ami életveszélyes állapotban szállította a budapesti Honvédkórházba. A Bors megtudta, nemsokára felébreszthetik a mesterséges kómából.

Mentőhelikopter szállította el a fiút, nemsokára felébreszthetik a mesterséges kómából
Mentőhelikopter szállította el a fiút, nemsokára felébreszthetik a mesterséges kómából
Forrás: Agria Tv/Facebook

A fiatal férfi két barátjával ment az egri rendező pályaudvarra, hogy fényképeket készítsenek háttérben a vagonokkal. Fényképezkedés közepette kitalálta, hogy felmászik az egyik tetejére, mert szeretne belenézni a vagonba. Miután felmászott, a nagyfeszültségű áram megrázta, majd ezek után leesett a szerelvényről. Bár barátai nagyon megijedtek, azonnal reagáltak. Értesítették a mentőket és a diszpécser utasításait követve ellátták társukat.  Ahogy azt a fiatalok elmondták, nagyon megrendítette őket az eset, de nem volt vesztegetnivaló idejük. Amikor barátjukhoz léptek, a fiú még eszméleténél volt, sőt beszéltek is vele pár szót.

A Borsnak a család egyik ismerőse elmondta, hogy a tavalyi, ehhez kísértetiesen hasonló eset után az édesanyja többször is figyelmeztette fiát, hogy ne kockáztassa az életét azzal, hogy vagonokra mászik fel. A fiatal azonban a figyelmeztetés ellenére is megtette ezt, ugyanis hajtotta a kíváncsiság.

- A család teljesen összetört, az édesanyja kikészült. A baleset óta minden nap a kórházban vannak, hogy ott legyenek mellette, ha bármi történne. A fiú súlyosan megégett, a testének körülbelül 70 százalékát égési sebek borítják. Jelenleg mesterséges kómában tartják, én úgy tudom, hogy 3 nap múlva fogják felébreszteni – mesélte el a Borsnak a neve elhallgatását kérő ismerős.

Az interneten rengetegen szidják a felelőtlen fiatalt, ami nem könnyíti meg a család helyzetét.

- Ha megnyitod a közösségi oldalakat, rögtön azt látod, hogy mindenki arról beszél, mekkora hülyeséget követett el. Szerintük ez hogyan esik a családnak? Ebben a nehéz helyzetben nem arra van szükségük, hogy az emberek naphosszat azon háborogjanak, hogy egy 19 éves fiú miért nem gondolta, hogy ebből baj lesz. A baj már megtörtént, most a legfontosabb, hogy tartsuk a lelket a családban és imádkozzunk, hogy minden rendben legyen – fejtette ki véleményét az ismerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában