Választás 2024

2024.04.29. 17:30

Folytatná a munkát Noszvajért Szabó Péter, de új feladatot is vállal

Noszvaj polgármestere beszámolt róla, hogy milyen ígéretei voltak, s ezekből mi teljesült. Ám nem csak a településéért, de az egész vármegyéért tenne a jövőben. Dr. Pajtók Gábor felkérte Szabó Pétert, hogy a vármegyei listán is induljon.

Szabadi Martina Laura

Szabó Péter, Noszvaj polgármestere és dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő az Eger-Bogács összekötő út átadásán Noszvajon

Fotó: Berán Dániel

– Mindannyian nagyon szeretjük Noszvajt, így örömmel teszünk érte – fogalmaz Szabó Péter abban a közleményben, melyben bejelentette, hogy indul a polgármesteri székért a következő ciklusra is. Hozzátette, a faluszeretet, szakmaiság, tapasztalat és kapcsolatépítés motiválja, az elmúlt években egyébként Noszvajra rendegetegen költöztek, a polgármester tudatosan dolgozott a falu fejlesztésén. 

–  Lokálpatrióta vagyok, azaz olyan ember, aki felelősségteljesen és önzetlenül tesz a falu közösségéért. Továbbra is érzem magamban a lendületet és a tettre készséget mindehhez! Angol és olasz idegen nyelveken beszélő okleveles egyetemi közgazdász vagyok, több éves vezetői tapasztalattal. A kreatív ötletek, a felelős tettek embere vagyok. 10 év tapasztalatom az önkormányzatiságra, az elindított projektekre vonatkozóan, valamint az ezidő alatt kialakult kapcsolatrendszerem biztos eszköz a kezemben arra, hogy Noszvaj fejlődését továbbra is fenntartsam és jövőbeli sikerességét garantáljam – írta, majd felsorolta, mely válalásait sikerült megvalósítania a ciklusban. 

– Büszke vagyok arra, hogy a képviselő-testülettel közösen szinte minden 2019-ben megfogalmazott ígéretet betartottuk, vagy jelentőset léptünk előre a cél érdekében! Megújult a Kossuth út és oncsai járda, a Cserépi út, Alkotmány utca, II. Rákóczi Ferenc út, Bocskai utca, Várkúti út és egyéb kisebb útszakaszok. Összesen 7 km utat újítottunk fel. 2020-ban sikeresen megtörtént az óvoda bővítése, 2023-ra elkészült és működésre átadtuk a 2 csoportos bölcsődénket. A Borházat és a Gazdaházat felújítottuk. Elnyert pályázatunk van a teljes Mátyás-tér helyreállítására 700 millió forint értékben! A Patak parti piactér 2020-ra elkészült, a romos terület rendeződött.
A református templom melletti parkoló tér rendezése 2021-ben készült el – sorolja az eredményeket a polgármester.

noszvaji skanzen látványterv
A noszvaji skanzen látványterve
Forrás: Beküldött fotó

Kitért arra is, hogy évente szemétszedéseket kezdeményeznek a patakmeder és az utak mentén. Évente 1 millió forintot fordítanak közterületi fásításra, 2021-ben pedig megépült a műfüves sportpálya az iskola területén, jelenleg zajlik a Szabadidőpark építése a sportpálya területén, illetve kiemelte, hogy a helyi rendezvények forrásait is jelentősen növelték, majd további választási ígéreteivel folytatta. 

–  Iskolai ökokert kialakítása - gyakorlókert kialakítása az iskolások számára:  ez az igény menet közben az iskola részéről átalakult, a területen játszótér és egyéb rekreációs terek alakultak ki. A költségvetést a Covid, a háborús veszélyhelyzet és az energiaválság időszaka alatt is egyensúlyban tartottuk, jelentős éves fejlesztések mellett is! – hangsúlyozta.

Megújult továbbá Síkfőkúton a gát és a piac előtti patakmeder, a síkfőkúti és az óvodai játszóteret is felújították, megújult az egészségügyi központ, a hivatal belseje, összesen 1 milliárd forint értékben történtek beruházások.

Kitért arra is, hogy a következő ciklusban családbarát településpolitikára fókuszálna,  tervben van egy sport és szabadidőpark létrehozása, közösségi ház kialakítása a sportöltözőből illetve Noszvaj egyház közösségeinek és közösségépítő civil szervezetek támogatása.
Szintén terv az Eger-Noszvaj közti út felújítása, a belterületi utak és vízelvezetők további fejlesztése, Szomolya-Noszvaj közti kerékpárút kialakítása rácsatlakozva a Dél-Bükk kerékpárútra, a Mátyás-téri skanzen megnyert pályázatának felelős megvalósítása, az Attila-forrás tavának és környezetének rendbe tétele, a rendezvényekre szánt költségvetés növelése a minőségnövelés érdekében. 

Szabó Péter és dr. Pajtók Gábor
Forrás: Beküldött fotó

– A fent felsorolt fejlesztések megvalósítása - legfőként az Eger-Noszvaj közötti út felújítása - nagyon erős lobbi tevékenységet igényel, amire most megnyílhat a lehetőségünk! Dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője egy rendkívül megtisztelő felkéréssel fordult hozzám, látva a Noszvajon elért eredményeket. Megkért, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeként csatlakozzam csapatához, és vállaljak részt tágabb hazánk, Heves Vármegye további fejlesztésében a Heves Vármegyei Közgyűlés leendő tagjaként. A felkérést tisztelettel elfogadtam, de a megvalósításhoz az ön szavazatára is szükségem lesz! Ezért június 9-én, ha a Heves Vármegyei Közgyűlés pártlista szavazólapján a Fidesz-KDNP-re szavaz, azzal engem is segít abban, hogy a vármegyei közgyűlés tagja legyek! – fogalmazott Szabó Péter polgármesterjelölt és vármegyei képviselőjelölt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában