Önkéntesek

2024.04.29. 16:03

Komolyan vették a tavaszi nagytakarítást a Hatvan járási önkormányzatok

Hatvanban kétszáz önkéntes csatlakozott az országos TeSzedd! elnevezésű akcióhoz. Lőrinciben és a kisebb településeken is a közterületekre vonultak a helyiek, hogy rendbe tegyék környezetüket.

Tari Ottó

Zagyvaszántón idősek és fiatalok fogtak össze, hogy virágot ültessenek a közterületeken

Forrás: Zagyvaszántói önkormányzat

Hatvanban a diákok és önkormányzati képviselők is utcáról utcára járva szedték össze az eldobált hulladékokat.

Lőrinciben Pálinkás Péter alpolgármester a füvet is lenyírta a mátravidéki erőműi útkereszteződésben, hogy kilássanak az autósok
Forrás:  Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A szemétszedő akció első állomása a Damjanich-középiskola és környéke volt, s a diákok a Zagyva-ligetet is megtisztították. A Bajza József Gimnázium tanulói a Pázsit út és a Nádasdy Tamás utca környékét vették gondozásba. A Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai is csatlakoztak az akcióhoz, kis csapatokba rendeződve szedték össze az eldobált hulladékokat az intézmény környékén, valamint az utcákban.

Lőrinciben a politikai tömörülések jártak élen a település takarításában, de néhány intézmény is regisztrált az akcióra. Pálinkás Péter alpolgármester és csapata például nemcsak a belterületeken jeleskedtek, hanem megtisztították a 21-es főút lőrinci le- és felhajtójának a környezetét is, összesen 80 zsák hulladékot gyűjtöttek össze.

Zagyvaszántón nemcsak a hulladékgyűjtés idejére fogott össze a lakosság, hanem virágosították a közterületeket és felújították a játszóteret is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában