Mátra Ring

2024.04.27. 16:40

A Mátra Ring kerékpáros teljesítménytúra elindította az idei Ring Sorozatot + fotók, videó

A túrasorozat célja a kerékpározás és az aktív életmód népszerűsítése. A Mátra Ringen két távon indulhattak amatőrök és profik egyaránt.

Szabó István

Szombaton Mátrafüredről elstartolt a Mátra Ring kerékpáros teljesítménytúra mezőnye. Az esemény része az Aktív Magyarország Program támogatásával létrejött Ring Sorozatnak, amely hazai hegységeinkben kerékpáros teljesítménytúrákkal várja az aktív turizmus és a kerékpározás iránt érdeklődőket. A sorozat célja a kerékpározás és az aktív életmód népszerűsítése. A teljesítménytúrára azokat is várják, akik soha nem vettek még részt kerékpáros rendezvényen indulóként, vagy nem rendelkeznek nagy kerékpáros rutinnal, hiszen az esemény nem csak profiknak szól. A nyomvonalak teljesíthetők gravel, trekking, fitness illetve MTB kerékpárokkal is.

A Mátra Ring kerékpáros teljesítménytúra elindította az ide sorozatot
A Mátra Ring kerékpáros teljesítménytúra elindította az ide sorozatot
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Mátra Ring útvonala

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Mátra Biker Sport Club szervezésében zajló Mátra Ring két távon zajlott, 97, illetve 46 kilométeres útvonalon. A hosszabb erőpróbán indulók Abasár, Verpelét, Sirok, Pétervására, Mátraballa, Recsk, Parád és Mátraháza érintésével értek vissza a mátrafüredi célba. A 46 kilométeres etap a mátrafüredi rajt után Kisnána, Vécs, Mátrai Erőmű, Abasár, Pálosvörösmart útvonal letekerése után érhettek a célként is szolgáló kiindulási helyre. Mindkét hosszúgású futamban lehetett – limitált számú előzetes jelentkezés alapján – érmekért is küzdeni, a táv teljesítőinek egyedi kivitelezésű medál lett a jutalma. Az érem jelentősége az, hogy az egyes futamokon szerzett medáliák végül összeilleszthetőek, s aki minden etapot teljesít, egy kerek egészre tehet szert.

Legközelebb a Ring Sorozatban a Cserehát Ring következik május 11-én.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában