Avatás

2024.05.10. 09:19

Hamarosan megtarthatják az új hatvani bölcsőde bokrétaavatóját

A létesítmény több mint félmilliárd forintba kerül, s egy esztendő múlva vehetik birtokukba az apróságok. Az új bölcsőde az óvoda mögötti részen épül.

Tari Ottó

Az újhatvani Gesztenyéskert Óvoda mögötti részen már javában épül a kisgyermekek számára nappali otthont adó új két csoportszobás bölcsőde. A nyertes kivitelező tavaly ősszel vette át a területet így elkezdődhettek a munkálatok. Várhatóan egy év alatt készül el a bölcsőde az épülethez kapcsolódó kerttel és a parkolókkal.

Már épül a bölcsőde Hatvanban
Már épül a bölcsőde Hatvanban
Forrás: Hatvani önkormányzat

Az építés a Lechner Lajos Tudásközpont és a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai felügyelete mellett valósul meg. Az új bölcsőde csoportszobái előtt akadálymentesen megközelíthető teraszok kapnak helyet, a kertbe a kisgyermekek számára játékeszközök és élő növények kerülnek az ökologikus nevelés érdekében.

A földszintes épület hagyományos falszerkezetű, vasbeton födémű, részben lapos, részben magastetős kialakítású lesz, az engedélyezéskor érvényes energetikai és akadálymentességi előírásoknak megfelelően. A tervezés során a fontos szempont volt a „gyermek-központúság”, a játékosság és az építményekkel szemben támasztott egyéb követelmények mellett.

Jagodics Milán, a Városháza polgármesteri kabinetvezetője elmondta: a teljes beruházás csaknem 504 millió forintba kerül, amiből 157 millió a saját erő, a többi 347 milliót pályázati támogatásból finanszírozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában