Voks 2024

2024.05.06. 17:43

Kisorsolták a sorrendet, így szerepelnek majd az egri jelöltek a szavazólapon

Nyolc jelölt közül lehet majd választani.

Molnár Helga

A június 9-ei, az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban lebonyolított 2024-es általános választása szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem nevük abc-sorrendjében szerepelnek, hanem a Választási Bizottság által kisorsolt sorrendben. 

Kiderült, a szavazólapon milyen sorrendben szerepelnek majd a jelöltek
Kiderült, a szavazólapon milyen sorrendben szerepelnek majd a jelöltek
Fotó: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

Ezekre a szabályokra tekintettel a polgármesterjelöltek, a képviselő-jelöltek és a nemzetiségi képviselő-jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjének sorsolása május 6-án, hétfőn volt a polgármesteri hivatal földszinti rendezvénytermében. A helyi választási bizottság elnöke, dr. Holtzer Olivér elmondta, a városban kilenc polgármesterjelölt vette fel az ajánlóíveket, ebből nyolcat vettek nyilvántartásba, a kimaradó Danyi József.

A sorsolás után kiderült, a szavazólapon a következő sorrendben láthatóak majd a jelöltek:

Az első Mirkóczki Ádám (Civil Közéleti Egyesület), a második Domán Dániel (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), a harmadik Orosz Lászlóné (Független), a negyedik Vágner Ákos (Fidesz-KDNP), az ötödik Oroján Sándor (Egerért Most Egyesület), a hatodik Tarsoly József (Független), a hetedik dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk Mozgalom), a nyolcadik pedig Pál György (DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Zöldek).

Ezek után a tíz választókörzet 69 képviselő-jelöltjének sorrendjéről döntöttek, majd a nemzetiségi önkormányzati választásokról esett szó, s az elnök elmondta, a roma, lengyel és a ruszin nemzetiség települési önkormányzati választását tartják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában