Programajánló

2024.05.03. 06:51

Lesz fertálymesteri bringázás, és Gaming Expora látogathatunk a hétvégén

Aszfaltrajzverseny, Gaming Expo és Amerikai autófelvonulás is lesz hétvégén Heves vármegyében.

Heol.hu

Gaming Expo is lesz a hétvégén Hevesben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: Az Egri Csillag Weekend a Dobó téren várja az érdeklődőket pénteken és szombaton, közel 20 borászattal és gasztronómiai kiállítóval és a hazai jazz és funky zenei fellépőkkel.

Gyöngyös: 17 órától Tatár Odett kerámia kiállításának megnyitója a Vachott Sándor Városi Könyvtár-ban. 

SZOMBAT

Eger: "Fertálymesteri körút 2024" elnevezésű kerékpáros élménynap keretében 31,8 kilométeres távot tehetünk meg 360 méteres szintkülönbséggel a hagyományteremtő rendezvényen, ami az Érsekkerti szökőkúttól indul 8 óra 30-kor és tervezetten 15 óra 30-kor ér vissza a kiindulási pontra. 

  • 10.00 - 12.00: GYEREKET A MAGASBA! - Három királyfi három királylány rendezvénye az Agria Park Díszudvarán a születés hete programja.
  •  A Black 'n' White - Rock 'n' Roll Weekend szombat délutáni külső programja idén az egri Szépasszonyvölgyben lesz! Miután az amerikai autók a felvonulásról megérkeznek és felsorakoznak a híres borospincék mellett, a helyszínen a Lonesome Carroll Rockabilly Show ad fergeteges koncertet. A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható! 
  • Szombaton és vasárnap 10-15 óra között nyílt napot rendeznek a Nagy-Eged hegyi kápolna régészeti feltárásán. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik szeretnék helyszíni vezetés keretében megtekinteni a Nagy-Eged hegyre a 18. században épített Szent Kereszt-kápolna romjainál zajló tervásatást. Találkozóhely és időpont: a Nagy-Eged hegyi kilátónál, mindkét nap 10 ; 11; 13 és 14 órakor.
  • Országos Gaming Expo 2024 az Agria Tiszk-ben 10-18 óráig, ahol a látogatók autószimulátorok, VR eszközök és retrojátékok mellett meglátogathatják az OGEX gamer múzeumát, Star Wars és cosplay bemutatókat nézhetnek meg, valamint edukációs előadásokon belátást nyerhet a gaming és az esport komolyabb szegleteibe is. a Rendezvény ingyenesen látogató, de regisztrációhoz kötött! 

Gyöngyös: május 4-én és 5-én első alkalommal látogat Gyöngyösre a Kockanapok LEGO® építmények kiállítása és játszóház. A legnagyobb magyarországi kiállított gyűjtemény!

Hatvan: Megrendezésre kerül az I. Hatvani Szlalom verseny a Hatvani Sport- és Rendezvénycsarnok parkolójában, ahol több kategóriában, nevezési díj ellenében lehet jelentkezni, a látogatóknak a rendezvény ingyenes. Az adminisztráció 7 órakor kezdődik, az első futam 10:00-kor rajtol. 

  • A Kossuth térre várják az óvodás és kisiskolás gyerekeket az ,,Én kiskertet kerteltem" rendezvénysorozat Aszfaltrajzversenyére, ahol 12:30tól lehet nevezni az Ady Endre Könyvtár bejáratánál. A szervezők biztosítják a versenyhez az eszközöket és korcsoportonként díjazzák az első három helyezettet. 
  • Ugyanakkor Kertészeti kiállítás és vásár vásár is zajlik szombaton és vasárnap, ahol új növények beszerzése mellett színes programokkal várják az érdeklődőket a szervezők.
 


 

VASÁRNAP

Eger: A VárCsaládiKör  kifejezetten családok számára meghirdetett múzeumi kalandozáson Lesznai Anna képzőművészeti munkássága kerül a  fókuszba.

Bélapátfalva: „ÖSSZHANGBAN A BÁBAFÁNÁL” -Családi kirándulás a Bükkben lévő Bábafához, indulás: 10.00 órakor Bélapátfalváról, a Hársas völgyi erdészháztól (más néven Telekessy üdülő). Köztes pihenő a Gilitka kápolnánál. Az utazás Bélapátfalvára egyénileg történik. Autóval a IV. Béla út és a Bartók B. út csatlakozásánál kell jobbra fordulni. Kb. 2 km-es út vezet az erdészházig, ahol a parkolás lehetséges. Visszaérkezés: 14.30 körül a parkolóhoz.
Egerszalók: A Római Katolikus templomban 10:00 órai kezdettel a szentmisén énekel a budapesti Schola Gregoriana Argenta. A szertartás után rövid koncertet ad az Újbuda Ezüstkar Békés Gyöngyi vezénylésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában