Papírgyűjtés

2024.05.07. 10:15

Több tonna papírral árasztották el a Bartók tér parkolóját

Két diák ismét nagyobb mennyiségű újrahasznosítható papírral járult hozzá az eredményhez. A papírgyűjtés a környezettudatosságra nevelés fontos eszköze.

Molnár Helga

Több tonna papír gyűlt össze a gyakorlósok papírgyűjtésén

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola/Facebook

Sikeresen lezajlott az idén tavaszi papírgyűjtési akció a Bartók téren. A papírgyűjtésen iskolánk 9350 kilogramm papírt gyűjtött össze – írja az Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola közösségi oldalán. Két diák ismét nagyobb mennyiségű újrahasznosítható papírral járult hozzá ehhez a szép eredményhez, ugyanis fejenként közel két tonna mennyiséget hoztak. Ők név szerint Busák Eliza Nóra az 1/a osztályból, aki 1697 kilogrammot, míg a 4.c osztály tanulója, Telek Liliána pedig 1872 kilogramm papírt gyűjtött.

Több tonna papír gyűlt össze a gyakorlósok papírgyűjtésén
Több tonna papír gyűlt össze a gyakorlósok papírgyűjtésén
Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola/Facebook

– A papírgyűjtés azért kiemelten fontos feladata a suliknak, mert környezettudatos magatartásra nevel, és megmutatja a tanulóknak, hogyan lehet felelősen kezelni az erőforrásokat. Emellett a gyűjtési akciók segítenek abban, hogy a diákok megértsék a fenntarthatóság fontosságát és az egyéni cselekvés erejét a globális környezeti problémák megoldásában. Ezáltal felkészültséget biztosítanak a jövő generációinak arra, hogy aktív résztvevőivé váljanak egy fenntarthatóbb jövő építésének. És persze azért is, mert a diákönkormányzat így juthat egy kis plusz forráshoz, amit a Gyakorló diákjainak jólétére fordíthat. Az idei gyűjtésből befolyt összeg például a ballagáson és a tanévzárón díjazott diákjaink könyvjutalmának megvásárlásához segít majd hozzá – részletezték.

Norbi bácsi hangsúlyozta, hogy köszönet illeti a Bartók tér 7. évfolyamát, akik lelkes közreműködőként segítették a gyűjtés zavartalan lefolytatását, de azt is kiemelte, hogy a szülők is nagyon fegyelmezetten, meghatározott rendben szállították a leadnivaló papírt. A díjazottakat Norbi bácsi a múlt héten pizza- és csokijutalomban részesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában