Fallabda

2023.10.17. 11:36

Egri Squash SE: olimpiai részvétel és junior-ezüst

Gulyás István, az Egri Squash Sportegyesület menedzsere nemcsak a klub utánpótlás versenyzőinek legutóbbi eredményeiről számolt be, a sportágat érintő mérföldkőre is kitért.

Kun Krisztina a dobogós második fokára állhatott

Forrás: Egri Squash SE

– Kun Krisztina jóvoltából ismét dobogóra állhatott egy fiatalunk, méghozzá nemzetközi mezőnyben – kezdte Gulyás István. – A budapesti Nissan Centrum Hungarian Junior Open-re négy év után került sor újra. A mieink is nagyon várták a versenyt, ahol végre hazai környezetben küzdhettek európai ranglistapontokért.

A Egri Squash Sportegyesület Kun Krisztina, Németh Norton, Tömösközi Janka, Szűcs Boglárka, Hegyi Dániel és Vida Benjamin révén hat játékossal szerepelt a rendezvényen, amelyen 13 nemzet mintegy 80 játékosa lépett pályára.

– Janka, Bogi és Norton most először indult nemzetközi tornán, ahol a szülőkkel, kísérőkkel, edzőkkel, nézőkkel és érdeklődőkkel együtt legalább négyszázan fordultak meg a City Squash Klubban a három nap alatt – folytatta a menedzser. 

– Negyvenegy honfitársunk közül kilenc fiatal dobogós helyet szerzett. Az Egri Squash SE Kun Krisztinának köszönhetően ezüstérmesként végzett a 13 éven aluli lányok mezőnyében. Nagyszerű volt a szervezés, de jár a köszönet támogatóknak és a segítőknek is. A folytatást a lengyelországi Wrocław jelenti, ahol PJO-viadal jelent megméretést.

Szívdobogtató izgalom

Örömhír a sportág képviselőinek, hogy végre a squash is része lesz az olimpiai programnak. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága megszavazta, hogy a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokon jelen legyen „a dinamikus játék által hozott szívdobogtató izgalom”, vagyis a fallabda is.

Az Egri Squash SE eredményei

13 év alatti lányok: 
2. Kun Krisztina 
BU13
11. Németh Norton
GU17
9. Szűcs Boglárka 
10. Tömösközi Janka
BU17
8. Hegyi Dániel 
10. Vida Benjamin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában