Duatlon

2024.04.29. 14:20

Egri Futó és Triatlon Klub: Katonáék sormintája az egy, kettő, egy kettő

Balatonbogláron a 10. BÚI Duatlon Gyermek, Serdülő és Sprint Országos Bajnokság kínált megméretési lehetőséget az Egri Futó és Triatlon Klub (EFTK) képviselőinek.

Bódi Csaba

Katona Zsolt, Katona-Mező Ildikó és Tymcyna Péter

Forrás: EFTK

A jellemzően dombos futópálya után erősödő oldalszélben, a balatoni 7-es úton kialakított kerékpáros pályán rendezett ob-n a fiatalok mellett a hazai felnőtt élmezőny tagjai is rajthoz álltak – szerepel az egri egylet beszámolójában. A több mint 900 induló között az EFTK versenyzői két dobogós helyezést értek el az 5 kilométer futásból, 20 kilométer kerékpározásból és befejezésként 2,5 kilométer futásból álló távon. 

Katona-Mező Ildikó a szenior III.-as kategóriában szerzett  magyar bajnoki címet, míg férje, Katona Zsolt – ugyancsak szenior III.-ban) a Magyarországon már 35 éve duatlon-etalon Zsódér Zsolt mögött második helyen ért célba. 

Tymcyna Péter első duatlon ob-ján a szenior II. erős mezőnyében a 21. helyen zárt.

A Katona család felnőtt tagjainak sportos „sormintáját” a gyermek is követték. Katona Korinna az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola- Gimnázium- Alapfokú Művészeti Iskola végzős tanulójaként egy hónapon belül az úszás és az országúti kerékpár után harmadik egyéni diákolimpia bajnoki címét szerezte. Ezek mellé még egy bronz is jutott neki mezei futásban. A balatonboglári 10. BÚI Duatlon Sprint és utánpótlás Országos Bajnokság serdülő kategóriájában 60 fős lány mezőnyben diadalmaskodott. 

Katona Amina és Katona Korinna
Forrás: EFTK

Testvére, Amina, aki szintén a Gyakorlóiskola tanulója, a gyermek kategóriában 2. helyezést ért el a duatlon ob-on és szerzett diákolimpiai ezüstérmet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában