Ökölvívás

2024.05.10. 14:15

A 73. Bornemissza-emlékversenyen a serdülők is ringbe lépnek

Tizennyolc nemzet több mint 500 versenyzőjének részvételével május 13-án kezdődik Egerben a 73. Bornemissza Gergely-emlékverseny, ami az ifjúsági, junior és a serdülő korosztály számára kínál megmérettetést.

Heol.hu

Nagy Zoltán (balról), Mirkóczki Ádám, Berkó Lajos és Kovács Géza

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A már-már történelmi hagyományokkal rendelkező Bornemissza-emlékversenyt ezúttal is kiemelten támogatjuk, amely a nagy nyári attrakciók egyik fontos része – jelentette ki az esemény felvezető sajtótájékoztatón Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám. – Látva a nevezői létszámot kiemelkedő versenynek nézünk elébe, s abban bízunk, hogy minél több magyar és egri érem születik. 
Hozzátette: az Egri Városi Sportiskola (EVSI) olyan szakmai alapot nyújt a fiatal versenyzőknek, ami segít abban, hogy a sportág egyetlen tehetsége se kallódjon el.
Azt már Nagy Zoltán a honi szövetség operatív igazgatója mondta el, hogy: az idei Bornemisszán 18 nemzet 505 versenyzője lép ringbe. Ez 65 hazai és 18 külföldi egyesületet érint.
– Nem szokványos, hogy a serdülő korosztály is megméreti magát az eseményen, de látva a jelenlegi mezőnyt komolyan fontolóra vesszük, hogy hagyományt teremtünk a korosztályi paletta szélesítésével – jelentette ki az EVSI szakosztály-vezetője, Dorkó Péter. – Tíz egri versenyzőért szoríthatunk, a serdülőknél öt, a junioroknál négy, míg az ifjúságiaknál egy ökölvívónk lép ringbe. Azoktól várjuk az eredményeket, akik a válogatott keret környékén mozognak, vagy már válogatott versenyzők, úgy mint Dorkó Laura, Aszalos Hunor, Bangó Roland, Berki Brendon vagy épp Talpas Roxána.
A 73. Bornemissza-emlékverseny programja hétfőtől minden nap 13 órakor kezdődik, az elődöntőket és a döntőket csütörtökön és pénteken rendezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában