Labdarúgás

2024.05.07. 16:23

Csemege a kupában: herédi vendég a Füzesabonyi SC-Erőss út

A 2023/24. évi Heves vármegyei kupa 3. fordulójában május 8-án, szerdán három mérkőzést rendeznek, három különböző kezdési idővel.

Bódi Csaba

A herédiek (sárga mezben) rövid időn belül újra megmérkőznek a füzesabonyiakkal

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A nyitányt illetően először Makláron lépnek a pályára a csapatok. A vármegyei I. osztályban hatodik helyen álló házigazdákat öt ponttal előzik meg az ötödik pozícióban található vendég gyöngyöshalásziak. Ez alapján hasonló erők küzdelme várható, ahol a hazai pálya előnye dönthet. Az április 27-i bajnoki meccsen az MSE 3–2-re nyert a Halász ellen.

Heréden 17.30-kor indul útjára a labda a Füzesabonnyal szembeni összecsapáson. 

A látogatók a vármegyei I. osztály éllovasaként tavasszal mind a nyolc mérkőzésüket megnyerték, mi több, gólt sem kaptak. Az április 27-én, a HLC otthonában rendezett bajnoki párharc során az Erőss út csapata 2–0-ra győzött a dobogó harmadik helyén tanyázó piros-fehéreknél, ahol most is a vendégek az esélyesek a továbbjutásra. 

Este hat órától a vármegyei II. osztályban nyolcadik Zagyvaszántó SE az I. osztályban negyedik Marshall-ASE ellen igyekszik majd borítani a papírformát.

A 3. forduló programja

Szerda, 17.00: 
MAKLÁR SE–GYÖNGYÖSHALÁSZ SE
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Pádár Szabolcs (Csathó, Forgó).

Szerda, 17.30:
HERÉD LC–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Harnos Csaba (Lovas, Bodó I. G).

Szerda, 18.00: 
ZAGYVASZÁNTÓ SE–MARSHALL-ASE
Zagyvaszántó. V.: Derda József (Bordács, Sohajda).

A 2. fordulóból az Energia SC-vel szemben aratott 3–1-es győzelmének köszönhetően továbblépett Lőrinci VSC – sorsolás alapján – kihagyja a harmadik játéknapot. A május 22-én következő 4. fordulóban az LVSC a Maklár–Gyöngyöshalász mérkőzés győztesét fogadja, míg a  Heréd–Füzesabony párharcot sikerrel vevő gárda a Zagyvaszántó–Marshall-ASE meccs továbbjutójával találkozik. A két győztes ott lesz a 2024/25. évi sorozat országos tábláján, mi több, a 4. forduló két vesztese közül az egyik  szintén kiléphet szűkebb hazánkból. Az elődöntőben alulmaradt gárdák május 29-én 17 órától játszanak egymással a harmadik főtáblás helyért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában