Jegyzet

2024.04.19. 08:00

Bekapcsolva

Szabó István

Jegyzetet írni nem könnyű! Legalább negyedóra nyugalmi állapotot kíván, hogy a közérdeklődésre alkalmas, eredeti, egyéni ízű mondandóját tiszta fejjel vethesse papírra – akarom mondani, számítógépre – az ember. Az online újságírás korában azonban a gondolatok áhított nyugalmi állapota ritkán adatik meg a tollforgatónak, az agya mindig bekapcsolva pörög. 

Tegnap, miközben autóztam reggel az első programomra, úgy véltem, jó téma lesz a hirtelen lehűlt idő, ez mindenkit érint. Aztán részt vettem egy borversenyen, és felragyogott az arcom: erről fogok írni, hiszen a jó bor kedves a magyar ember lelkének. Mire hozzáfogtam volna az alkotáshoz, már jött is egy telefon a közelgő önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Remek írnivaló, döntöttem, hiszen közérdekű. Már-már hozzáfogtam, de egy újabb hívás után teljesen kiment a fejemből ez az ötlet. Arra, bevallom őszintén, már nem emlékszem, mire inspirált volna az újabb telefonos diskurzus, mert máris egy foglalkozáson találtam magam, ami a demenciával foglalkozott. Még el sem jutottam a szándék megfogalmazódásáig, hogy írok róla, mert loholnom kellett egy felújított kastély átadására, majd egy gyermekrajzokat bemutató kiállítás megnyitójára. Fellélegeztem: mindenki örömmel olvassa a gyermekek sikereiről szóló írásokat. Ám, mire a napi események megírásával végeztem, rám esteledett. 
Legutóbb arról írtam, többször kellene kikapcsolva lennünk. Ennél nagyobb okosság most sem jut eszembe. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában