Gyermeki tehetség

2024.04.24. 18:00

Kihirdették a Zöld hét rajzpályázat győzteseit

Az általános iskolásoknak meghirdetett rajzversenyére idén 127 pályamű érkezett be. A Zöld hét rajzpályázat abszolút nyertesei különleges bányalátogatáson vehetnek részt.

Hornyák Réka

A Zöld hét rajzpályázatot a fenntarthatóság és a zöldebbé válás témájában szervezték meg idén az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. A versenyre egyénileg és csapatban is készíthettek rajzokat, plakátokat és képeslapokat az általános iskolás tanulók. A Zöld hét végén, a szerdai eredményhirdetésen pedig több mint harminc gyermek vehette át az ajándékát az egri egyetem Tittel Pál Könyvtárában. 

HMM_0101
Több mint 30 gyermeket díjaztak a Zöld hét rajzpályázat díjátadóján
Több mint 30 gyermeket díjaztak a Zöld hét rajzpályázat díjátadóján
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa, a Szénrégió titkárságvezetője és dr. Juhász Tibor, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettese adták át a díjakat a győzteseknek. Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa elmondta, hogy a tavalyi évben összesen annyi pályázat érkezett, amennyi elfért hét paravánon. Idén azonban, mindenki legnagyobb örömére, 127 rajz érkezett a felhívásra. Mivel a művek mind kiválóak voltak, a zsűrinek több órába telt az értékelés. 

Több mint harminc gyermeket díjaztak a Zöld hét rajzpályázat eredményhirdetésén

Az alsó tagozatos tanulóknak a „Szeretem a Földem” témával kellett képeslapot készíteniük. Az EKKE Gyakorló Bartók téri intézményből harmadik helyen végzett az 1.B osztályos Kardos Flóra, második helyen a 3.B osztályos Ficzere Hanna, Koncz Zsófia és Papp Cecília, az első helyen pedig a 3.C osztályos Bóta Hanga és Ragó Boglárka végzett. 

Az EKKE Gyakorló Barkóczy úti intézményéből harmadik helyezett lett a 4.D osztályos Kerecsendi Emma és Hajyahia Hiam, második lett a szintén 4.D osztályos Pogonyi Viktória és Orosz Vanda Szaffi, valamint első helyezett lett Bárdos Barnabás és Oláh Bence csapata. 

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói közül harmadik helyen végzett Antal Adél és Farkas Jázmin, második lett Domoszlai Léna és Faludi Sára és első helyezést ért el Szabó Amira és Kovács Tamara. 

A felső tagozatos diákoknak a „Tedd Zöldebbé a Világot” volt a témájuk, melyen belül plakátokat kellett készíteniük. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola felső tagozatosai közül harmadik helyezést ért el az 5.B osztályos Kása Luca, Zay Boglárka és Bíró Nóra Sára. A második helyet szerezte meg a 7.D osztályos Gulyás Blanka és Kepes Bernadett, végül pedig első helyen végzett az 5.A osztályos Farkas Borbála, Nemcsik Lily és Csuhai Jázmin. 

Az EKKE Gyakorló Bartók téri iskola felsősei közül a harmadik helyet szerezte meg a 6.C osztályos Olasz Amira Petra, Juhász Adél és Bukta Bianka. A második helyen is a 6.C osztályból végeztek, Héjja Barnabás, Kővári Soma és Bartók Bottyán. Az első helyen szintén 6.C osztályos tanulók álltak, Kürti Noémi, Erdélyi Anna és Czipó Hanna. 

Azonban a zsűrinek annyira nehéz dolga volt az értékelés során a sok szép pályamű miatt, hogy a helyezettek mellett különdíjasokat is hirdettek. Az EKKE Gyakorló Bartók téri iskolából különdíjban részesült a 4.A osztályos Fernye Dalma, Minczér Dorka csapat és Horváth Jázmin Tünde, Krajnyák Emma és Szemán Lujza csapat is. 

A Szent Imre Katolikus Általános Iskolából különdíjat kapott az 5.C osztályos Kása Tímea, Major Panna és Major Hanna. 

Az alsó és felső tagozatosok közül pedig hirdettek abszolút első helyezetteket is, akik díjként belépőt kaptak a bervai Omya Kőbányába. Alsó tagozatból az EKKE Gyakorló iskola abszolút első helyét Bóta Hanga és Ragó Boglárka, 3.C osztályos tanulók nyerték meg. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola alsósai közül Szabó Amira és Kovács Tamara csapat került ki győztesként.  

Felső tagozatos Szent Imre iskolások közül Farkas Borbála, Nemcsik Lily és Csuhai Jázmin, az EKKE Gyakorló Bartók téri iskolából pedig Kürti Noémi, Erdélyi Anna és Czipó Hanna kerültek ki abszolút első helyezettekként. A közös kirándulásra és gyárlátogatásra május második felében mennek a gyermekek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában