Labdarúgás

2024.04.24. 17:15

Bélkő SE: megrengették, de nem bontották le az erős bélapátfalvi bástyát

Ahogy a körzetközpontot, úgy a környékbeli egyesületeket is hátrányosan érintő döntésről beszélt egyebek mellett a Bélkő SE utánpótlás-vezetője, Horváth Tamás edző, testnevelő.

Bódi Csaba

A Heves vármegyei-kupát megnyerték a bélapátiak

Forrás: Beküldött fotó

A bélapátfalvi székhelyű Bélkő SE U11-es korosztályú csapata februárban Mátraderecskén elhódította a Leier-kupa teremtorna győztesének járó serleget. Az U13-asok Egerben diadalmaskodtak az 1. Heves vármegyei-kupa elnevezésű teremtornán. A Diákolimpia Heves vármegyei U14-es döntőjében a gyöngyösiekkel azonos pontszámot értek el, és jobb volt a gólkülönbségük, ám az egymás elleni eredménnyel a mátraaljaiak jutottak tovább, így a bélapátiak „csak” másodikok lettek. 

Serdülő (U16) csapatuk a 1. helyen áll a Keleti csoportban, míg az ifjúsági együttes (U19) a középmezőnyben foglal helyet. A Bozsik Egyesületi  Programban minden korosztályban két-két csapattal szerepelnek a kazincbarcikai csoportban. Eközben a felnőttek már hosszú évek óta a saját utánpótlásra támaszkodva tartanak lépést a Heves vármegyei I. osztályú bajnokság mezőnyének tagjaival.

A labdarúgó-utánpótlás területén nemcsak egyesületi szinten játszik kiemelkedő szerepet Bélapátfalva, hanem az Bozsik Intézményi Programban és a Heves vármegyei Diákolimpiai futballban is fontos tényezőt jelent. 

– Az iskolai labdarúgásban a bélapátfalvai körzethez 13 intézmény tartozik, s közel 800 tanuló, illetve óvodás szerepel a kilenc fiú és lány korcsoportban a korosztályonkénti és az évenkénti négy-négy tornán, valamint fesztiválon. A diákolimpiai korosztályos versenyek vármegyei elődöntőiből és döntőiből is hat eseményre került és kerül sor a városban – közölte Horváth Tamás.

A bélapátfalvi sporttelep sok torna helyszínéül szolgál
Forrás:  Beküldött fotó

A diákolimpiai megyei döntőknek nem csak rendezői, hanem résztvevői is Bélkő SE utánpótlás csapataiban pallérozódó, a bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, a balatoni Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolába és a szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskolába járó gyermekek. Mind a lány, mind a fiú korosztályokból valamennyi vármegyei elődöntőnek és finálénak is volt bélkős résztvevője – valószínűleg, egyedüliként szűkebb hazánban.

– Hosszú távon és már régóta építjük és erősítjük az utánpótlás-nevelést Bélapátfalván, amely sokáig volt a Bozsik Egyesületi Program egyik központja – közölte Horváth Tamás. 

– Egy elhibázott, át nem gondolt döntés, átszervezés nyomán – ami a környékbeli többi egyesületet is hátrányosan érintette – azonban több órás utazásra kényszerítették egyesületünk gyermekcsapatait. Ez a szülők részéről –  érthető módon – a gyerekek „visszatartását” eredményezte. Ez sajnos, sok kis leendő labdarúgó játéklehetőségét, az utánpótlás intenzívebb fejlesztését lehetetlenítette el. Ettől függetlenül, megyünk tovább, és – mint azt a fentiek bizonyítják – Bélapátfalva továbbra a Heves vármegyei utánpótlás labdarúgás egyik bástyájának számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában